Tagasiside või küsimus

Tagasivaade juunikuisele suvelaagrile

08.07.2024
Post cover

Juba kolmandat korda toimus meil Jõulumäel väga huvitav suvelaager. Plaane hakkasime tegema jaanuaris ja taotlesime seekord ka HARNOst toetust, tänu millele oli võimalik Tallinnast ja Tartust laagribussid sõitma panna. Laagribussi võimalust kasutasidki lausa pooled laagrilised.

Seekord oli laagris ka uus juhendaja Iti. Laste tagasisides on tema nime ja mänge päris palju positiivselt mainitud. Seega kogu meeskonnaga loodame, et ta on meie laagrites tegutsemas ka tulevikus! Samas soovime alati uusi kasvatajaid kaasata, et meil oleks lai kasvatajate võrgustik, kes saavad lastele alati midagi uut ja toredat pakkuda. Sel aastal oli meil abiks ka praktikant-vabatahtlik Kert, kel varasemaid kogemusi noorkotkana ja malevas. Kert aitas meid mõningate lihtsamate teemadega ning sai ise näha mismoodi näeb välja ühe laagri korraldamise köögipool. Kert sai ka tutvustada rividrilli, mida töötoa raames osadele laagrilastele läbi viis.


Seekord oli meil tegevusi planeeritud laagrisse nii palju, et mõned neist pidime ka ära jätma. Kuid katki sellest ei jäänud midagi - saime käia palavate ilmadega kahel korral ujumas ning teha laagriplatsil ka veesõda. Toimus sportlikke tegevusi nagu pallimängud ja vibulaskmine ning käsitöö-nokitsemistki unenäopüüdjate või võtmehoidjate valmistamise näol. Eelviimasel laagripäeval viisime läbi ettevõtlusmängu, kus lapsed said simulatsioonis osa ettevõtte toimima panemisest ning aimu ka selle maksustamise poolest. Oli tegevusi, mida viis läbi üks juhendaja kõigi laagri lastega, ning ka tegevusi, kus igal juhendajal oli väiksem gruppl lapsi korraga tegevuses. Usume, et lastele laagri töötoad ja tegevused meeldisid ning igale ühele leidus midagi toredat. Väga palju positiivset kuulsime kohapeal lastelt mitmete mängude kohta, näiteks "lippude varastamise" ja "röster-mikser" mängu osas, mis olid väga lõbusad ja kaasahaaravad. Samuti oli terve laagri vältelt aktiivne “killer” mäng, mis tähendas, et igal mängijal on salajane sihtmärk. Lapsed võtsid oma rolli väga-väga tõsiselt ja “surnuaeda” joonistati uusi hauakive väga tihti.

 

Varasemast erinevalt olid lapsed jagatud laagri jooksul oksjonitiimideks, ehk 5-liikmelisteks rühmadeks, kes erinevates tegevustes osaledes või näiteks abistamise ja mängude võitmise eest pileteid, ehk laagri valuutat koguda said. Viimasel laagri õhtul toimus oksjon, kus piletite eest sai grupp omale auhinnaks osta näiteks maiustusi, pastakaid, sokke, veepüsse, ruubiku-kuubikuid, arvutamise mänguasju ja muud huvitavat. Oksjonitiimid ja piletid toimisid väga hästi, vahepeal lapsed isegi kauplesid ja küsisid, et mida saab teha, et pileteid saaks. Lunimist me küll ei premeerinud, osalemist ja häid tulemusi ning siirast abistamist aga märkasime ja tunnustasime alati. Oksjon oli väga äge, kohati nägime emotsionaalseid tehinguid, kui mõne paki kummikommide eest maksti lausa 20 piletit, samas kvaliteetsed pähklisegud said maksimumpakkumiseks vaid 4 piletit ning 5-ne komplekt sokke lunastati 2 piletiga. Kuid see kõik oli nii kaasahaarav ja tore!

Kasvatajatel on lastelaagreid alati huvitav korraldada, sest alati on seotud sellega ka mõni väljakutse. Seekordki saime neid päris mitu. 


Laagris soovime luua elamusi, viia läbi lahedaid tegevusi ja mänge, tekitada mõnusa ja turvalise keskkonna, kus laps saab areneda ja uut kogeda.
Oleme väga uhked meie püsilaagriliste üle! Peaaegu pooled laagrilistest olid juba varasemate aastate osalejad, mitmed nendest on osalenud kõigis meie laagrites, juba 3 aastat järjest! Meil on olnud omamoodi vahva neid näha sirgumas.


Leiame, et see aasta tegime mitu tiigrihüpet nii ettevalmistamise etapis kui ka korraldamises. Saime juba viimastel päevadel palju positiivset tagasisidet ning üks laps registreeriti juba tund peale laagri lõppu ka järgmisesse, augustikuisesse laagrisse! 


Edasi ikka kvaliteetsemalt ja suuremalt!

Täname lugemast!
interEST 2024 juuni suvelaagri juhendajate tiim - Romet, Liis, Birgit ja Iti.